Reissussa, traveling

Scroll down to read in English.

Minulla on monta intohimoa elämässä. Ruuanlaitto ja ruoka yleensä, tämän olette jo huomanneet.

IMG_8861.jpg

Lukeminen! Olen kirjojen suurkuluttaja, ja jossain vaiheessa siitä enemmän myös tänne blogiin. Kirjoja menee non 4-5 viikossa, riippuen paksuudesta, lomista ja mielenkiinnosta.

Puutarha. Tämä on tietysti sesonki-intohimo. Syksyllä olen saanut siitä tarpeekseni ja unohdan talveksi. Alku keväästä huomaan selaavani puutarhalehtiä, nettisivuja ja suunnittelevani uutta.

iso penkki.JPG

Koti ja kaikki siihen liittyvä. Kotityöt ovat parasta mielenterveyden hoitoa, sisustaminen samoin. Remontti antaa puhtia, on hyötyliikuntaa ja antaa onnistumisen iloa.

Ja tietysti matkustaminen. Suunnalla ei väliä, kotimaa, ulkomaa, autolla, lentäen, kävellen, ratikalla tai junalla. Uusi kohde on aina onnen kokemus. Aina ei mene kaikki putkeen, mutta loppupelissä sekin on kokemus, ja jossain vaiheessa sitä muistellaan huumorilla.

Olen saanut matkustaa paljon aivan lapsesta saakka. Etelänmatkat olivat aivan uusi juttu kun olin pieni, mutta vanhempani olivat rohkeita ja niinpä suuntasimme perhe-lomalle jo 70-luvun alkupuolella. Kohde oli Teneriffa. Sen jälkeen olen kokenut valtavasti ei maita ja kohteita lapsuudessa. Mieleenpainuvimpia ovat olleet kaksi kesää, jotka vietimme asuntovaunulla ympäri Eurooppaa. Meillä oli iso, mukava asuntovaunu, jossa oli ruhtinaallisesti tilaa ja se oli varusteltu loistavasti. Suurin osa Eurooppaa tuli siis tutuksi jo silloin.

Myöhemmin olen tehnyt lentäen matkoja Eurooppaan, Amerikkaan, Afrikkaan ja Lähi-Itään. Jokainen matka on oma kokemuksensa ja tarinansa, ja voisin niistä kaikista kirjoittaa oman jutun. Ajattelin kuitenkin tässä keskittyä muutamaan reissuun, en tiedä miksi juuri nämä valitsin, niin vain kävi.

Praha, syksy 2016

Praha oli aivan ihana matkakohde. Olimme valinneet loistavan ajankohdan matkalle, sillä kesäkuukausina Praha on niin täynnä turisteja, että varsinkin vanhassa kaupungissa on vaikea liikkua. Helteillä kaupunki on myös tuskaisen kuuma.

Rakastan yleensäkin kaupungeissa vanhoja kaupunginosia ja niihin suuntaamme ensimmäiseksi. Rakennukset, kapeat kadut ja tunnelma on aivan eri kuin uudemmissa osissa. Historia kiehtoo aina.

Praha oli myös edullinen matkakohde, ruoka ja juoma varsin kohtuuhintaista ja hyvää!

Tanssiva talo oli saanut mielenkiintoni jo ennen matkaa ja olihan sen huipulle päästävä ja saatava ihailla kaunista arkkitehtuuria rakennuksen kyljessä.

Wien, kevät 2017

Wieniin en kyllästy ikinä! Wienin keskusta on helppo, täynnä nähtävää ja koettavaa. Kulkeminen on kätevää ja ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Myös Wien on täynnä historiaa, taidetta ja romantiikkaa. Kahviloissa voi viettää aikaa tuntikausia, ja samaan voi palata uudestaan ja uudestaan. Museot ja näyttelyt ovat uskomattomia ja entäs musiikkielämykset!

Porvoo, kesä 2017

Suomessa minulla on muutama lempi kaupunki, johon palaan usein. Muutaman kerran vuodessa, tai ainakin kerran! Rauma, Turku, Porvoo ja tietysti Helsinki. Helsinki-päivää vietämme useaankin otteeseen vuoden aikana.

Porvoo on erityinen vanhan kaupungin takia. Muuta Porvoota tunnen huonosti. Vanha kaupunki on pieni ja olen kolunnut sen useaan kertaan, mutta en väsy siihen. Jyrkkä katu kirkolle, kanavanranta putiikkeineen ja suloiset vanhat rakennukset, joissa on kahvila. Täällä jos missä maistuu kahvi ja kakku namilta.

Dubai, talvi 2018

Dubai on hyvin ristiriitainen kohde. Toisaalta uskomatonta luksusta, glitteriä ja vaurautta, toisaalta kaikkea muuta. Kaupunki on rakennettu suurella rahalla ja on todella upea katsella. Mielestäni myös hyvin toimiva, hyvin moderni metrolinja, takseja joka nurkalla edulliseen hintaan ja turisteille rakennetut alueet ovat äärettömän siistejä ja helppokulkuisia. Alueen perinteitä ja perintöä ei ole unohdettu, vaikka uutta ja kiiltävää on rakennettu.

Näkemistä ja kokemista riittää. Viikko ei riitä mihinkään. Kaupunki sopii myös hyvin lapsille. Lapsista pidetään ja heitä varten on valtavasti kohteita.

Ostoskeskukset on koettava, vaikka vain ikkunaostoksia tehden. Rannat ovat upeita ja sää suosii. Ja täälläkin on minulle rakas vanha kaupunki. Tosin sen kauppiaat olivat turhan ”aktiivisia”.

Välimeren risteily, kevät 2019

Viikon reissu, upea laiva  ja monta kaupunkikohdetta. Ei ehkä kaikinpuolin minun makuuni, mutta ehdottomasti upea kokemus. Hauskaa oli se, että hotelli matkusti mukana. Laiva oli aina odottamassa ja tavarat siistissä, isossa hytissä jonka yhteydessä hyttipalvelija oli aina saatavilla ja avulias. Yöllä seilattiin ja joka aamu öysi itsensä uudesta kaupunkikohteesta. Kaupunkiin oli myös ihan kivasti tutustumis aikaa, aamusta iltaan. Tietenkään mitään erityisen syvällistä tutustumista ei voinut ajatella, mutta valitsemalla itselle tärkeät kohteet sai päivästä paljon irti. Hyvä idea on osallistua kiertoajelulle. Tunnissa, parissa näkee ison osan kaupunkia.

Itse laiva oli kokemus.Iso, hieman sokkeloinen, valtava määrä,  iloista, avuliasta henkilökuntaa. Mihinkään en erityisemmin jonottanut, vaikka matkustajia on melkein 5000. Siisteys  yllätti joka käänteessä, tosin kyseessä oli varustamon uusin laiva, otettu käyttöön 2014. En voinut ola vertaamatta likaisiin ja nuhruisiin Ruotisin laivoihin.

Ruoka ja juoma sekä viihde laivalla oli monipuolista. Ravintoloita ja baareja hurja määrä.

Pikkuinen Savonnan kaupunki jäi mieleen kauniina ja kesäisenä. Mielenkiintoisin oli Barcelona! Sinne ei tietenkään päivä riitä mitenkään, mutta vahvisti tunnetta, että palattava jälleen on!

Hyvin erilainen reissu, mutta kokemus!

Matkan ei aina tosiaan tarvitse olla räjäyttävä, pitkälle suuntautuva tai maksaa maltaita. Näistä edellä mainituista minulla on yhtä rakkaat muistot Porvoon matkasta ja Dubain matkasta. Kokemus on erilainen, mutta yhtä arvokas. Matkasta tekee arvokkaan matkaseura, tai jos  matkustaa yksin, niin se että pääsee nauttimaan juuri siitä mitä haluaa, silloin kun haluaa. Arvokasta matkassa on ehdottomasti kokemukset ja tottakai koti-ikävä. Kotiin on aina ihana palata!

Erottelija.png

I have many passions in life. Cooking and food in general, you have already noticed this.

Reading! I am a huge consumer of books. Some 4-5 books a weeks, depending on thickness, holidays and interest.

Garden. This is of course a seasonal passion. In the autumn I have had enough of it and I forget it during winter. Starting from spring I find myself browsing garden magazines, web pages and planning new.

Home and everything related to it. House work is the best mental health care, decorating as well. Renovation gives energy, is good exercise and gives the joy of success.

And of course traveling. No matter what direction, home country, abroad, by car, by plane, by walking, by tram or by train. A new place is always a happy experience. Sometimes things go south on a trip but still it will be an experience and at some point it is remembered with humor.

I’ve done quite a lot of traveling since childhood. Sunny trips were a whole new thing when I was small, but my parents were bold and so we headed for family holidays in the early 70’s. The destination was Tenerife. After that I have experienced a huge amount of countries and destinations in childhood. The most memorable have been two summers that we spent with a caravan around Europe. We had a big, comfortable caravan with lots of room and it was brilliantly equipped. Most of Europe became familiar already then.

Later, I made trips by plane to Europe, America, Africa and the Middle East. Each journey has its own experience and story, and I could write about all of them. However, I chose here few trips, I don’t know why I chose these, just did.

Prague, Autumn 2016

Prague was a wonderful destination. We had chosen a great time for the trip, because in the summer months Prague is so full of tourists that it is difficult to move especially in the old town. The city is also uncomfortable in hot weather.

In general, I love the old neighborhoods in cities and we focus on them. Buildings, narrow streets and the atmosphere are quite different from the newer parts. History always fascinates.

Prague was also an affordable destination, with food and beverage quite affordable and good!

The dancing house had already attracted my interest and had to go to the top and admire the view and the beautiful architecture of the building from street level.

Vienna, Spring 2017

I’ll never get bored in Vienna! The center of Vienna is easy, full of sights and experience. Traveling is convenient and people are friendly and welcoming. Vienna is also full of history, art and romance. In cafes one can spend hours and hours only to return again and again. Museums and exhibitions are amazing and so are musical experiences!

Porvoo, summer 2017

In Finland, I have a few favorite cities that I often return to. A few times a year, or at least once! Rauma, Turku, Porvoo and of course Helsinki. We a Helsinki Day on several occasions during the year.

Porvoo is a special old town. The old town is small and I have gone through it several times, but I do not tire of it. A steep street to the church, a canal street with boutiques and cute old buildings with a cafés. Coffee and cake tastes special here.

Dubai, winter 2018

Dubai is a very controversial location. On the other hand, incredible luxury, glitter and wealth, on the other hand, everything else. The city is built with great money and is really a great place to see. I also think that it is well-functioning, very modern subway line, taxis at an affordable price, and tourist-built areas are infinitely clean and easy to navigate. The area’s traditions and heritage have not been forgotten, although new and shiny has been built.

Seeing and experiencing! A week is not enough. The city is also great for children. There are lots of places specially for them.

Shopping centers are a must, even if you do just window shopping. The beaches are stunning and the weather lovely. And here too is a nice old town. But its merchants were ”too active”.

Mediterranean cruise, spring 2019

A week’s trip, a magnificent ship and many city destinations. Maybe not all to my taste, but definitely a wonderful experience. The fun was that the hotel traveled with us. The ship was always waiting and our things were in a clean, big cabin, where the cabin help was always available and helpful. At night, while sleeping a new destination arrived. In the citites we had time to explore, from morning to night. Of course, no particularly profound exploration could done, but choosing the locations that matter to you beforehand was a good thing to do. It’s a good idea to take part in a sightseeing tour. In an hour, you see a big part of the city.

The ship itself was an experience. Really big in size,, a huge amount of joyful, helpful staff. I never had to queue  though there were almost 5,000 passengers.

Food and drink, as well as entertainment onboard, were versatile. Number of restaurants and bars is amasing.

The little town of Savonna was so beautiful. The most interesting was Barcelona! Of course, one day is not enough, but confirmed the feeling that we need to go back!

Very different trip, but an experience!

A journey does not always have to be mind blowing, a far destination or costly. Of these, I have the same beloved memories, Porvoo and Dubai. Experience is different but equally valuable. A journey is all about the travel companion, or if you travel alone, you can enjoy exactly what you want, when you want. Most valuable thing about travel is the experiencce and being home sick. It is alway lovely to return home!

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Reissussa, traveling

  1. Päivitysilmoitus: Lomamasu, Holiday belly!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s