Lomamasu, Holiday belly!

Scroll down to read in English!

Tiedätkö mikä on lomamasu? No se on  juuri se masu,jonka saa aikaiseksi lomalla. Sillä ei ole mitään merkitystä, eikä sitä tosiaan kannata jäädä miettimään, suremaan tai kauhistelemaan. Lomamasu tulee ihan lyhyen matematiikan kaavalla: tuli syötyä enemmän kuin kulutti, kaikesta kävelystä, uinnista tai muusta liikkumisesta huolimatta. Ja hyvä, että tuli!

2019-05-24 17.12.33.jpg

Lomalla nautitaan ja silloin ei todellakaan tarvitse miettiä syömisiä  ja juomisia sen enempää, kuin että  mitä tänään tekee mieli. Olisiko pitsa-päivä, maistuisiko kolmas jäätelö tai ottaisiko vielä yhdet! Jos kuitenkin lomamasu sitten kotiin tullessa häiritsee, niin parasta keventää pariksi viikoksi. Ensinnäkin pääsee eroon ajatuksesta, että saa koko ajan ja joka päivä herkutella. Kroppa myös tajuaa, että jaaha, loma ohi, normirytmiin ja ruokiin palataan.

2019-05-24 18.59.57 HDR.jpg

Ehkä kuitenkin tärkeintä on itselle normaaliin juomarytmiin palaaminen. Jos ei ole tapana joka päivä olla pienessä sievässä, niin ei sitä tapaa kannata nytkään omaksua. Varsinaisen lomakauden jälkeen lehdissä kirjoitetaan joka vuosi siitä kuinka vaikeaa on katkaista loman  juomaputki. Pienen loman jälkeen sekä ruoka- että juomarytmi on helpompi saada takaisin kuin kuukauden irrottelun jälkeen.

2019-05-26 16.05.38.jpg

Tuliin juuri viikonloppumatkalta kotiin. Nelisen päivää nautittiin perheen kanssa syöden ja juoden. No, tulihan siinä välissä tutustuttua myös kaupunkiin ja kerättyä niitä askelia, mutta kyllä tänään tuntuu lomamasun olemassaolo kaikinpuolin.

2019-05-24 15.48.57.jpg

Salaatti on aina hyvä kevennys ruoka. Salaattihan ei ole pelkkää heinää ja tomaattia, vaan siitä saa tehdä ruokaisan ja runsaan. Samoin keitot ovat usein loistavia ”palautus”- ruokia ja yleensäkin se hyvä, perus kotiruoka. Pinaatti,kurpitsa-pasta on tänään meillä kotiinpaluu ruoka. Kotiinpaluu ruokaa tein myös tässä artikkelissa, keväisen risteilymme jälkeen. Silloin teki mieli kotoista ruokaa ja raikkautta. Pasta on toki myös hyvä esimerkki kotoisesta ruuasta, mutta näin kasvis versiona se sopii oikein hyvin myös lomamasun hoitoon.

IMG_3158.jpg

IMG_3161.jpg

Tämä ruoka on, jälleen kerran, nopea ja helppo! Ei tarvitse kököttää keittiössä heti loman jälkeen kauaa, vaan ruoka valmistuu suunnilleen siinä ajassa kun pasta kypsyy.

Ihana värimaailma pannulle, suloisia mausteita  ja nopea lisuke tuomaan lisämakua ja pientä potkua. Ja pähkinöitä! Niitä oli oikein  jo ikävä!

IMG_3160.jpg

IMG_3162.jpg

IMG_3165.jpg

Olimme muuten viettämässä pitkää viikonloppua Kööpenhaminassa. Pikkuinen kaupunki, joka jaksaa yllättää ja ihastuttaa aina. Paljon nähtävää ja tekemistä. Museoita, gallerioita, aina ihana Tivoli, kauniita katuja ja rakennuksia. Kokonaisia alueita, jotka hurmaavat!

Kööpenhaminan ihanuuteen kuuluu myös loistava julkinen liikenne ja erityisen ystävälliset ja iloiset asukkaat. Kuten niin monet Euroopan kaupungit hurmaa Kööpenhamina arkkitehtuurillaan. Vanhoja rakennuksia on kunnostettu ja uusia rakennettu vanhojen talojen sabluunalla. Kaupungin mittakaava on inhimillinen varsinkin, jos sitä vertaa esim. Dubaihin, josta kirjoittelin täällä. 

No, nyt laitetaan tämä matka kokemusten arkistoon ja aloitetaan keittiöhommat!

IMG_3167.jpg

Reseptit

Pinaatti, kurpitsa-pasta

 • 400 g pinaattia
 • 1 dl pastaa per ruokailija
 • Pieni myskikurpitsa paloina
 • Pieni sipuli paloina
 • 2 valkosipulinkynttä paloina
 • Oliiviöljyä
 • Kourallinen hasselpähkinöitä
 • 2 dl vettä
 • Mustapippuria
 • Suolaa
 • Garam masalaa
 • Kanelia
 1. Keitä vesi kattilassa. Lisää pasta ja suola ja jätä kypsymään.
 2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit ja pinaatti.
 3. Sekoita varovasti kunnes pinaatti on pehmeää.
 4. Lisää kurpitsan palat, mausteet ja vesi.
 5. Anna hautua.
 6. Ruoka on valmis, kun kurpitsa on pehmennyt.
 7. Sekoita pinaatti,kurpitsa-seos pastan kanssa ja lisää päälle pähkinät.

IMG_3162.jpg

Soija, chili kesäkurpitsa

 • Kesäkurpitsa suikaleina
 • Chili silputtuna
 • Seesaminsiemeniä
 • Soijakastiketta
 1. Suikaloi kesäkurpitsa.
 2. Sekoita soijakastike, silputtu chili ja seesaminsiemenet.
 3. Kaada kastike kesäkurpitsan päälle.
 4. Anna maustua jääkaapissa niin kauan kuin mahdollista, jos teet samalle päivälle. voi maustua myös seuraavaan päivään.

IMG_3163.jpg

Pinaatti, quinoa-salaatti

 • 1 dl quinoaa
 • 200 g tuoretta pinaattia
 • Pieni sipuli suikaleina
 • Omena paloiteltuna ja kuorittuna
 • Kirsikkatomaatteja murskattuna
 • Kypsää tai raakaa porkkanaa
 • Rusinoita ja cashew pähkinöitä
 • Oliiviöljyä
 • Sormisuolaa
 1. Keitä  quinoa kypsäksi ja valuta kylmän veden alla.
 2. Kaada tarjoiluastiaan.
 3. Asettele päälle omenan palat, porkkanat, sipuli ja hieman murskatut kirsikkatomaatit.
 4. Lisää vielä pinaatti, rusinat ja pähkinät.
 5. Kastikkeeksi riittää oliiviöljy ja päälle voi ripotella hieman sormisuolaa.

Erottelija.png

Do you know what is a vacation belly? Well, that’s exactly what you get on holiday. It has no meaning, and it is certainly not worth thinking about. The holiday belly comes with a short mathematical formula: you had to eat more than you consumed, in spite of all the walking, swimming or any other movement. Well  done, no worries!

Enjoying a vacation means not having to think about eating and drinking. Would it be a pizza day, would the third ice cream be what I want, or would I take one more beer! However, if the holiday belly bothers you when coming home, it is best to lighten your diet for a couple of weeks. First of all, get rid of the idea of ​​having yummies every day.  Your body has to realize that ok, the holiday is over, returning to the standard rhythm and dishes has t happen.

However, perhaps the most important thing is returning to a normal drinking rythm. If do not have a habit of drinking every day, why start now? After the actual holiday season, the magazines write every year about how difficult it is to break a drinking habit. After a small holiday, it is easier to get back in line both with food as well as drink.

Just came home from a weekend break. Four days were spend with the family eating and drinking. Well, we did get acquainted with the city also and gathered those steps, but yes, today it seems the holiday belly has arrived.

Salad is always a good light food. Salad is not just a hay and tomato, it can be made filling and rich. Similarly, soups are often excellent ”return home” dishes and so is generally good, basic food. Spinach, pumpkin pasta is today’s ”return home food”. Return home food  was also cooked in this article, after our spring cruise. That time we wanted  home-made food and fresh fruit. Pasta is, of course, also a good example of home-made food, but as a vegetarian version, it is also very well suits to treating the belly.

This food is, once again, quick and easy! No need to stand in the kitchen right after a holiday. The food will be cooked in about the same time the pasta gets done.

Wonderful color scheme on the pan, sweet spices and a quick side dish to bring extra flavor and a little kick. And nuts! They were missed!

Otherwise, we spent a long weekend in Copenhagen. A tiny town that can surprise you and is always a delight. Lots to see and do. Museums, galleries, always wonderful Tivoli, beautiful streets and buildings. Whole areas that charm!

Copenhagen’s wonderfulness also includes great public transport and particularly friendly and joyful residents. Like so many European cities Copenhagen charms with its architecture. The old buildings have been renovated and the new buildings are built like the old ones. The size of the city is humane, especially if it is compared to, for example, Dubai, which I wrote about here.

Well, let’s put this journey into the archive of experiences and start in the kitchen!

IMG_3169.jpg

Recipes

Spinach, pumpkin pasta

 • 400 g spinach
 • 1 dl pasta per diner
 • Small pumpkin in cubes
 • Small onion in cubes
 • 2 garlic cloves in pieces
 • Olive oil
 • Hand full of hazel nuts
 • 2 dl water
 • Blackpepper
 • Salt
 • Garam masala
 • Cinnamon
 1. Boil some water for the pasta, add salt and cook until done.
 2. Heat some oil on a pan and add onions and the spinach.
 3. Mix softly until the spinach is soft.
 4. Add pumpkin cubes,spices and water.
 5. Let simmer
 6. The food is done when the pumpkin is soft 
 7. Add the mixture on the pasta and put some nuts on top

Soya, chili zucchini

 • Zucchini in strips
 • 1 chili chopped
 • Sesam seeds
 • Soya sauce
 1. Cut the zucchini into strips.
 2. Mix the soya sauce, chopped onion,chili and the seeds.
 3. Pour the sauce on the zucchini.
 4. Let stand in a fridge as long as possible if you are making it for the same day. Can also stand until next day.

Spinach, quinoa salad

 • 1 dl quinoa
 • 200 g spinach
 • A small onion in strips
 • An apple pealed and cut into pieces
 • Cherry tomatoes, crushed
 • Carrots, coked or raw, cut into cubes
 • Raisins, cashew nuts
 • Olive oil
 • Coarse salt
 1. Boil the quinoa an rinse under cold water.
 2. Pour into a serving platter.
 3. Place apple, carrots,onion and slightly crushed tomatoes on top.
 4. Add the spinach,raisins and nuts.
 5. Season with olive oil and some coarse salt.

IMG_3159.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s