Safkaa ja nopsaan! Quick cooking!

Lempiaiheeni! Ruokaa nopeasti. Pikaruokaa. Helppoa ruokaa. Edullista ruokaa. terveellistä ruokaa. Namia ruokaa. Enkä nyt puhu noutopitsasta, hamppareista tai kebuannoksesta. Toki niillekin on oma hetkensä, mutta ei juuri nyt.

2019-04-21 18.04.08.jpg

Nyt pitää saada kotiruokaa nopeasti. Mielestäni pikaisin ruoka mitä kotona voi tehdä on pihvi. Muutama minuutti pannulla ja kylkeen tomaattia, salaattia ja vaikka papuja. Koko hommaan saa ehkä kulumaan noin 10 minuuttia.

Entäs kun liha ei maistu? Mitä silloin kokataan nopeasti? Herne-maissi-paprika pussi mikroon? No ei!!! Tämä vegaani annos valmistuu myös noin 10:ssä minuutissa ja on takuuvarmasti namia ja terveellistä.

2019-04-21 18.09.57.jpg

Jos sinua ei huvita kokata, tai jos  tänään on paljon muuta puuhaa illalle, niin hae se pitsa, äläkä mieti sitä sen enempää. Jos taas valitset hellan ja pannun, niin hyvä. Ruokasi on valmiina ennen kuin ehdit hermostua, ja varsinkin ennen kuin muut nälkäiset hermostuu.

Tämä on myös siitä loistava ruoka, että sitä voi muuttaa ja jalostaa mielenmäärin. Aina ei ole kiire ja silloin ennättää hauduttaa ja lisätä kasviksia, jotka vaativat pitemmän kypsennysajan.

2019-04-21 19.27.43.jpg

Ensin riisin kimpppuun. Minulla on riisinkeitin, joten käytän sitä. Riisi valmistuu siinä reilusti alle kymmenessä minuutissa, varsinkin kun määrä tänään ei ole suuri. Aikaa säästääksesi voit toki valmistaa riisin edellisenä iltana, mutta muista viilentää se nopeasti ja säilyttää jääkaapissa. Lämmittäminen mikrossa tai pannulla. Jos sinulla ei ole riisinkeitintä niin riisi valmistuu aivan samalla metodilla kattilassa.

Pohjalle öljyä, mukaan riisit. Nyt en edes pessyt niitä, mutta voit toki sen tehdä. Hieman suolaa ja vettä niin että riisit peittyvät. Kansi päälle, kone käyntiin ja unohda! Sama siis kattilassa. Ensin öljy, riisit ja kuumennus. Vettä, lämpö alas, kansi ja unohda.

Teen siis aasialaisvaikutteisen kasviskastikkeen riisille. Nämä vihannekset kypsyvät nopeasti ja saavat mielellään jäädä rouskuviksi. Leikkasin ne krouvisti suikaleiksi ja käytin pakastepapuja. Seesamiöljyä pannuun, pannu kuumaksi, korianteri, sipulit, kasvikset, maun mukaan srirachakastiketta ( valmista kaupasta tai itsetehtyä), loraus soijaa ja lämpö alas. Hieman vettä, lisää lämpöä niin että kiehuu. Jälleen lämpö alas ja nyt voit antaa kuplia hiljalleen kunnes vesi on haihtunut ja jäljellä ihana soijakastike. Pikkuisen seesamin siemeniä ja valmis! Ei tainnut ihan kymmentä minuuttia mennä.

Entäs sitten muunnokset? Jos aikaa ja intoa on, voit lisätä kastikkeeseen sieniä, porkkanaa, kaalin suikaleita, kikherneitä tai vaikka näitä kaikkia. Jos liha kuuluu ruokavalioosi sopii kypsä broileri tähän loistavasti tai meren elävät. Tätä voi tosiaan jalostaa loputtomiin. Teimme tuossa juuri semmoisen peruskastikkeen, kiireessä.

Inspiroiduitko? Oliko tämä seuraavan kiire-illan ruoka sinulle?

Reseptit:

Aasialainen kasviskastike ja riisi kahdelle

 • 1.5 dl basmati riisiä
 • Oliiviöljyä
 • Suolaa
 • Vettä
 • Seesamiöljyä
 • Pieni paprika
 • Pieni sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • Korianteria
 • Vähäsuolaista soijakastiketta
 • Sriracha-kastiketta maun mukaan
 • Seesamin siemeniä

Riisin valmistus riisinkeittimellä: Kaada öljyä keittimen pohjalle, lisää riisi ja suolaa. Peitä vedellä ja käynnistä.

Kastike: Kuumenna pannulla seesamiöljyä. Lisää sipulit. Lisää kasvikset ja korianteri ja anna hieman pehmitä. Lisää sriracha-kastike. Lisää soijakastike ja alenna lämpö. Anna muhia pari minuuttia ja lisää sitten hieman vettä. Nosta lämpö niin että seos kiehuu ja vesi haihtuu. Lämpö uudelleen alas ja nyt kastike saa hautua kunnes sakenee hieman. Lisää viimeksi seesaminsiemeniä.

Sriracha- kastike

 • 400punaisia paprikoita ja chilejä
 • 4-6 valkosipulinkynttä
 • 1.5 tl suolaa
 • rkl sokeria
 • 3/4 dl valkoviinietikkaa

Halkaise paprikat ja chilit. Poista siemenet. Hienonna chilit ja laita kattilaan.

Lisää muut ainekset. Keitä seosta 5 minuuttia.  Anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi.

Siirrä kastike puhtaaseen pulloon ja anna seistä jääkaapissa pari päivää

Erottelija.png

My favorite topic! Food fast. Fast food. Easy food. Healthy food. And now I’m not talking about pizza delivery, hamburgers or kebab. Of course they have their moments, but not right now.

Today you have to get food, and fast. I think the fastest food you can do at home is a steak. A few minutes in the pan and tomato, lettuce and even beans to the side. It may take about 10 minutes for the whole thing to work.

What about when meat doesn’t belong to your diet? What can be cooked fast? Pea-corn-pepper bag for microwave? Well no!!! This vegan dish will also be completed in about 10 minutes and is guaranteed to be yummy and healthy.

If you’re not interested in cooking, or if there’s a lot more to do tonight, get the pizza and don’t think about it any more. If you choose the cooker and a pan, good. Your food is ready before you get nervous, and especially before the other hungry ones get nervous.

This is a great food that can be changed and refined endlessly. You are not always in a hurry and then you have time to brew and add vegetables that require a longer cooking time.

First, the rice. I have a rice cooker, so I use it. Rice is gets ready in less than ten minutes, especially when the amount is not so big today. To save time, you can of course prepare the rice the night before, but be sure to cool it quickly and keep it in the refrigerator. Microwave or heat up in a pan. If you don’t have a rice cooker, the rice will be cooked with the same method in a pot.

Oil in the pan, then the rice. Now I don’t even wash it today, but you can do it. A little salt and water so that the rice is covered. Cover on, machine running and forget about it! Same on a pan. First oil, heat the pan, add rice. Water, heat down, cover on and forget it.

So, I’m doing Asian-influenced vegetable sauce for rice. These vegetables get done quickly and can stay crunchy. I cut them into strips and used freezer beans. Sesame oil in a pan, pan hot, onions, veggies, sriracha- sauce (ready or self-made), some soy sauce and heat down. A little water, add heat and bring to boil. Again the heat down and now you can let it simmer  slowly until the water has evaporated and the soy sauce remains. Little sesame seeds and Ready! Not even ten minutes has passed.

What about variations? If you have the time and the enthusiasm, you can add mushrooms, carrots, cabbage slices, chickpeas or all of them to the sauce. If meat is part of your diet, it is suitable to add cooked chicken or any sea food. This can indeed be altered indefinitely. We made just that basic sauce in a hurry this time.

Did you get inspired? Is this the next fast food for you?

2019-04-21 19.28.18.jpg

Recipes

Asian vegetable sauce and rice

 • 1.5 dl basmati rice
 • Olive oil
 • Salt
 • Water
 • Seesame oil
 • Small pepper
 • Small onion
 • 2 garlic gloves
 • Coriander
 • Lightly salted soya sauce
 • Sriracha-sauce to taste
 • Sesame seeds

Rice in a rice cooker: Pour some oil in the cooker and add rice and salt.Cover with water and turn on.

Sauce: Heat some sesame oil in a pan. Add both onions. Add vegies and the coriander and let soften a bit. Add the sriracha-sauce. Add soya sauce and put the temperature down. Let cook for couple of minutes and add water. Turn the heat up and let boil until the water evaporates. Turn the heat back down and let the sauce thicken a bit. Add the sesame seeds last.

Sriracha- sauce

 • 400g red peppers and chilies 
 • 4-6 garlic gloves 
 • 1.5 tsp salt
 • 3 ts sugar
 • 3/4 dl white wine vinegar 

Cut the peppers and chilies and remove seeds. Cut them into tiny parts and put in a pot.

Add everything else. Cook for 5 min. Let cool. Use a hand blender to make smooth. Sieve the sauce.

Move the sauce into clean bottle and let it stand in a fridge for couple of days.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s