Paperikuuset, paper Xmas trees

Scroll down to read in English

Joulu tulee ihan hiljaa ja ilman sen kummempaa kiirettä ja valmistelua. Jos kuitenkin nautit laittamisesta ja valmistelusta, niin kyllä sekin pitää sallia.  Tunnelma on se, mistä voi ja pitää nauttia. Fiilistelyn voi aloittaa koska vaan, silloin kuin itsestä siltä tuntuu. Pikku herkuttelu kuuluu kuvioon, jo valmisteluja tehdessä. Aina on hyvä hetki laittaa suuhun laatunami, nauttia sen tuomasta hyvästä olosta ja mausta.Tätä varte tein retken Helsinkiin. KarkkikauppaSweetheart päämääränä. Olen ihastellut puodin kauniita, tunnelmallisia kuvia somessa vaikka kuinka kauan ja vihdoin aikatauluun sopi reissu Uudenmaankadulle.

Vielä on aikaa askarrella jouluksi. Varsinkin jos ohje on niin helppo kuin tämä.

Ruuan, leivonnan ja siivouksen lomassa on ihan kiva tehdä muutakin. Askartelu piristää aina. Ja voithan tehdä niin, että ulkoistat kaiken muun valmistelun ja keskityt vain askarteluun. Ihan miltä itsestä tuntuu. Lapset joka tapauksessa nauttivat askartelusta, eivätkä yleensä saa siitä tarpeekseen. Ei vaikka tarhassa tehtäisiin kuinka ja paljon. Lisäksi usein omassa kodissa, äidin tai isän kanssa askartelu on rakasta puuhaa. Mitäs jos tällä kertaa lapsi saisi ohjata sinua?

Paperikuuset olen tehnyt lahjaksi vanhemmilleni. Onnistuu muuten loistavasti myös minikoossa. Nukkikseen voi jouluiloksi tehdä minikokoiset. Ehkä toteutan nekin vielä. Kannattaa muuten kurkata tuon linkin taakse. Nukkis on ihana harrastus ja myös sellainen, jota on kiva tehdä lasten kanssa. No mutta nyt näihin kuusiin.

Tarvikkeen on yksinkertaiset. (Suklaanpala livahti suuhun) Käytin paperina vanhaa nuottivihkoa, mutta tähän käy mainiosti sanomalehti, sarjakuvalehti, lahjapaperi tai oikeastaan ihan mikä paperi tahansa. Grillitikut ovat loistavat tässä ja minikokoon cocktailtikut. Kuumaliimaa, sakset ja joku alusta, johon kuuset voi laittaa pystyyn. Minulla li tässä vanha laudan pätkä, johon olin porannut pikkiriikkisiä reikiä valmiiksi. Muutama helmi on kiva olla kuusen latvaan, mutta ne eivät ole pakollisia. Latvaan voi myös liimata vaikka paperitähden.

Aloitin leikkaamalla paperista kolmion muotoisia kappaleita, erikokoisia. Ovathan metsänkin puut eri kokoisia. Ujutin sitten grillitikun paperista läpi, niin että paperi muodosti ”haitarin”. Tikun päähän liimasin kuumaliimalla pikkuisen helmen ja samoin kuumaliimalla liimasin tikun pystyyn lautaan.

Ja kappas, jouluinen paperimetsä on valmis! Toki tätä voisi jatkojalostaa vaikka kuinka. Puun juurelle voisi liimata sieniä, tonttuja tai marjoja. Siihen voisi askarrella pikkuisia lahjapaketteja jne. Mahdollisuuksia on vaikka mitä. (Toffeen vuoro, NAM!)

Tämä on muuten melkoisen kiva lahja lapsilta isovanhemille, kummeille tai opettajalle.

Paper Xmas trees

Xmas comes quietly, no need to fuss. If you enjoy fussing, go ahead! This is allowed as well. Feel and atmosphere are important. Enjoy them. You can start enjoying xmas feel anytime that suits you. Yummies are allowed during xmas preparation. Good quality chocolate is always well come. Feel the taste and happiness! For a long time I have been admiring a candy store in social media. Karkkikauppa Sweetheart is in Helsinki and finally I was able to arrange time to visit. I love the feel and look of this store and now I can say I really love the taste of it as well.

There is still time to do crafts before Christmas. Especially if the instruction is as easy as this one.

In the middle of cooking, baking and cleaning, it’s nice to do crafting. You can always outsource all the other preparation and focuse on crafting. Crafting is especially fun at home with mother or father. What if this time your child could guide you?

I did Paper Trees as a gift to my parents. It is also excellent in miniature. Maybe I still do it. Otherwise, have a peek behind this link. Dollshouse is a wonderful hobby and also something that is nice to do with kids. Well, but now to the trees.

The items are simple. (Just put a lovely piece of chocolate in my mouth). I used paper from an old music book, but newspaper, a comic book, gift wrap or really any paper will do just fine. The grilling sticks are brilliant here and the mini size of cocktail sticks. Hot glue, scissors and some platform where spruces can be erected. I have this old piece of board, which I have drilled holes to. A few pearls are nice on top of the tree, but they are not mandatory. A paper star can also be glued on top of the tree.

I started by cutting triangular pieces of paper of different sizes. There are also trees in the forest of different sizes. I then pushed the grill stick through the paper. At the end of the stick, I glued a pearl with hot glue and with the same hot glue I glued the stick to the stand.

Christmas paper forest is ready! naturally this could be processed further. Mushrooms, elfs or berries could be glued to the root of the tree. There might be little gift boxes, etc. There are many options. (Now some fudge, yummy!)

This is, by the way, a rather nice gift from children to grandparents, godpaperents, or teachers.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s