Alku aina hankalin

Blogi! Tässä se nyt on. Tätä olen suunnitellut vaikka kuinka kauan ja nyt vihdoin olen saanut tämän aikaiseksi. Tunnen itseni tumpeloksi ohjelman kanssa, mutta melko kivasti olen selättänyt IT-haasteet. Minussa taitaa asua pikku nörtti. Innostuksesta ei ole pulaa, lähinnä taidoista. Tietokoneen kanssa puuhailu on hauskaa ja joka kerta oivaltaa jotain uutta.

Näyttökuva 2018-06-27 kello 19.26.33.png
Kovia kokenut tietsikkani

Tietokone on muutenkin aina mukana, joka projektissa. Se alkaa olla kovia kokeneen näköinen kun raahaan sitä mukana betonitöissä, maalien keskelle ja autotalliin.

Blogillani on monta tarkoitusta. Ensinnäkin tämä on minulle uusi harrastus, jota toivon voivani jatkaa pitkään. Toiseksi haluan jotenkin tallentaa ja jakaa töitäni. Kenties tärkein tarkoitus on kuitenkin samanhenkisten ihmisten löytäminen ja innostaminen kokeiluun, käsillä tekemiseen ja siitä nauttimiseen. Toivon myös innostavani rauhalliseen elämäntahtiin, elämästä yleensä nauttimiseen ja ihmettelyyn. Ympärillä on niin paljon kaikkea kaunista ja ihanaa! Kannattaa pysähtyä ja pohtia. Imeä itseensä ideoita ja tuoda ne ulos jollain tapaa. Jollekin se oikea tapa on kirjoittaa, jollekin maalata, toinen saattaa valokuvata ja joku tehdä savitöitä. Kokeile kaikkea ja löydä oma tapasi!

pumppukoppi.JPG
Fiskars ruukkikylä

 

Itselle kauneus on todella tärkeää. kauneutta voi nähdä aivan missä tahansa. Luonto herkistää aina. Vanha kulunut on kaunista, elämänjälki on upeaa. Värit, tuoksut, tekstuurit, äänet.

Julkaisen reseptejä, joita olen keittiössäni kokeillut, ja joihin olen ihastunut. Olen kokeileva, arkiruuasta pitävä kokki. En pönötä, enkä hifistele, vaan teen ruokaa rakkaudella. Innostun uusista mausteista ja vannon fuusiokeittiön nimeen! Meillä syödään meksikolaista, intialaista, italialaista ja suomalaista perinneruokaa samalla kattauksella.

Ruoka Viikko-ohjelma on osio, jonka monet ystäväni ovat saaneet muutaman kerran vuodessa käyttöönsä. Tämä on saanut kivaa palautetta ja moni kokee saavansa apua siitä, että joku keksii mitä syödään ja etsii reseptin valmiiksi. Moni on sanonut että tämä on innostanut kokeilemaan uutta, muuttelemaan reseptiä ja perheelle on tullut uusia lempiruokia.

Puutarhassa myllerrän mullassa, pilkon pajua, kasvatan mitä sattuu, miten sattuu ja monen teoksen koti. Kukkapenkeissä on jos jonkinlaista rekvisiittaa ja puiden oksilta roikkuu kaikenlaista, oman mielialan mukaan. Puutarhassakaan en ole taituri vaan nauttija.

IMG_0175.jpg
Voi kun tietäisin kukan nimen….

 

Toki täytyy myöntää, että joku isompi työrupeama saa lihakset kipeiksi eikä kiroilemiselta vältytä, mutta silti, särynkin keskellä, on puutarha ihana paikka.

Askatelua löytyy aivan kaikkea mitä vaan olen keksinyt tehdä. Osa sopii lasten kanssa tehtäväksi! Täällä myös koruja. Olen aivan hulluna eri tekniikoilla tehtäviin koruihin.

Käsityöt ovat suurilta osin ompelua. Ompelu on minulle ilman muuta se rakkain harrastus käsitöiden osalta. Olen ommellut aivan lapsesta saakka. Ensin nukenvaatteita ja sitten itselle ja muille. Rakastan vaatteita. Värejä, malleja, kaavoja, nappeja ja nauhoja.

Matkustuksen halusin ottaa mukaan, vaikka sehän ei tietenkään ole itse tekemistä. Se on vahva osa elämää ja antaa uskomattomia elämyksiä. Matkoilta olen myös tuonut mukanani ideoita itse tekemiseen.

No niin! Tästä se siis alkaa! Pysykää kanavalla!

Näyttökuva 2018-06-27 kello 20.50.19.png

Blog! Here it is. I have planned this for a long time and now, finally, I have gotten it done. I feel helpless with the program, but I have pretty nicely worked out the IT challenges. I think I might be a little nerd. There is no shortage of excitement, mainly skills. Engaging with a computer is fun and every time one learns something new.

The computer is always included in my projects. It looks sad because I carry it to concrete work, in the middle of the paint or in the garage.

My blog has many purposes. First of all, this is a new hobby for me, which I hope will continue for a long time. Secondly, I want to save and share my work somehow. Perhaps the most important purpose is to find and inspire same-minded people to experiment, to make things by hand and to enjoy. I also hope to inspire to a peaceful life-style, slow life! There are so many beautiful things and beauty around! You should stop and think, look and feel. Immerse yourself into ideas and bring them out in some way. For some, the right way is to write, to paint, to photograph or to do some clay work. Try it all and find your own way!

For me, beauty is really important. Beauty can be seen anywhere. The old and worn is beautiful, print of life is wonderful. Colors, scents, textures, sounds.

I’ve done few sections, by topic, in my blog. This will make it easier for you to find interesting instructions and pictures, at least I hope so.

Recipes section offers recipes that I have tried in my kitchen, and to which I am fond of. I am an experimental, everyday cook. I am not stiff and I cook with love. I’m excited about new spices and I swear in the name of a fusion kitchen! We eat Indian, Mexican, Italian and Finnish dishes at the same time.

Food Weekly is a section that many of my friends have received few times a year. This has gotten nice feedback. Many have experienced relief that someone finds out what to eat and looks for recipes. People have also said that they have been enthusiastic about trying new foods, changing the recipies and the family has gotten a new favorite foods. Sorry, only in Finnish.

The garden, by its name, is a site where I put my hands in soil, cut willows, grow anything I please and how I please.  Flowerbeds have many kinds of props and I hang all sorts of stuff on tree branches. I have no skill in the garden, but I love it.

Of course I must admit that some bigger project gets my muscles cramped and I cannot avoid cursing, but still, in the middle of the pain, the garden is a wonderful place.

Anything can be found under crafting. Part of this can be done with kids! Jewelry can also be found here. I am absolutely crazy about different jewelry techniques.

Handicrafts section is mainly sewing. Sewing for me is the most beloved hobby. I have sewn from childhood. First for dolls and then for myself and others. I love clothes. Colors, patterns, patterns, buttons and tapes.

I also wanted to include a travel section, even though it certainly is not something to do by your hands. It is, however, a meaningful part of my life and gives me amazing experiences. I also brought with me ideas for making things from my travels.

Well! Here we go! Stay on the channel!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s