Left overs, jämäruokaa

Alla suomeksi

Left overs are a ”problem” for so many housholds. No food should be wasted so to use the left overs nicely is an issue most days. Do you have somebody in your home that always gets to eat left overs? Do you freeze them to be used later? Do you collect them for few days and then have a left over day? Do you take left overs as a work lunch? How do you solve this?

I like to reuse them, if not the next day, then the day after. Acctually an easy thing to do once you decide.

Today I am reusing chicken and it’s sauce. Only few pieces were left, but they are so juicy and yummy, that definately not wise to get rid of them. Not enough for a meal though.

Adding vegetables works always! Adding rice, pasta or potatoes works too. Or simply mix your left overs to what ever you are cooking today. Try and see, it works!

OK, let’s get cooking. With my chicken I am going to use a carrot and an onion, some spices and Ponzu sauce. I am using a ready sauce but of course you can make your own. Ponzu is a citrus-based sauce commonly used in Japanese cuisine but works nicely in any other cooking style.

Seesame oil brings in some more desired flavour so I use it to fry my veggies. Let the oil heat and enjoy the lovely aroma.

All in to the pan and it really cooks by itself. For me using my own tomatoes and herbs is a big deal. Freezing them in ready to use portions is a such a good idea. This is the last portion I have left, but no worries, new season is around the corner.

Serve with rice and enjoy!

Jämäruokaa

Yli jäänyt ruoka on ”ongelma” useimmissa kodeissa. Ruokaa ei saisi heittää pois joten sen hyödyntäminen on haaste useimpina päivinä. Syökö teidän perheessä joku aina yli jääneen ruuan? Pakastatko ruuan myöhempää käyttöä varten? Keräätkö ruuan ja pidät jämä-päivän? Otatko evääksi töihin? Miten ratkaiset tämän?

Useimmiten käytän jäljelle jääneen ruuan seuraavana tai sitä seuraavana päivänä uutta ruokaa tehdessäni. Tämä on itse asiassa helppoa, kunhan vaan päätät toimia niin.

Tänään käytän jäljelle jääneen broilerin ja sen kastikkeen. Vain muutama broilerin pala jäi, mutta aivan riittävästi. Broiler oli niin mehukasta ja maistuvaa, että olisi ollut sääli heittää ne pois. Ateriaksi ne eivät yksinään kuitenkaan riittäisi.

Vihannesten lisääminen toimii aina. Riisin, pastan ja perunoiden samoin. Tai yksinkertaisesti sekoita eilisen ruoka uuteen ruokaan mielikuvitusta käyttäen. Kokeile!

OK, aloitetaan. Lisään broileriin porkkanan, sipulia, mausteita ja Ponzu kastiketta. Käytän valmista kastiketta, mutta voit toki tehdä sen itse. Ponzu on sitruspohjainen kastike jota käytetään paljon japanilaisessa keittiössä, mutta se sopii hyvin mihin tyyliin tahansa.

Sesamiöljy tuo ruokaan lisää makua joten paistan sillä vihannekset, Kuumenna öljy ja nauti tuoksusta.

Kaikki pannulle ja ruoka oikeastaan tekee itse itsensä. Itse kasvatettujen tomaattien ja yrttien käyttö on upeaa! Olen pakastanut ne valmiiksi käyttöannoksiksi, mikä tekee ruuanlaitosta helppoa. Tämä taitaa olla viimeinen purkki, mutta ei hätää, uusi kasvukausi on pian täällä.

Tarjoa riisin kanssa ja nauti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s