Craft clay, savihommia

These little pieces you can do from craft clay, as I did here, or you can use proper clay or even paste like fimo. I chose to print leaves on them, but you can use what ever shape or tool you like. Nice stripes, straws, cloths etc.

Collect the material you want. Cut your clay and roll it  out to the size you want. I made a square to help me guide the cutting. Wanted them all to be the same size, but make any size you want. They don’t have to be straight even! Have fun with your clay!

Place the leaves on the piece of clay and press down. Use a roller or tap gently with something, like a glue tube!

Remove the leaves carefully. If you want your pieces into certain shape, now is the time to do that. I wanted the corners bend a bit so I placed pens under them to keep them still while drying. Also hanging holes need to me done now. Craft clay needs nothing to dry but time. I left them for two days. Check the package you are using.

Then comes the fun part! Painting. I used acrylic paint. Mixed the paint with a bit of water and had fun. No rules, do what you please.

I wanted to join my clay plates, so I have done holes on both ends of them. Used paper string to put them together. You can use just about anything here, wire, leather, jute, rings. To have some bling in this, I added a green pearl below. And again, you can add anything, beads, coned, photos, dried flowers…

Also hanging your clay art can be done in numerous ways. I simply put a nail to each, but why not hang all off them on a wooden stick! Or, paint them on both sides and make a mobile. These plates can very well be used in macrame work as well!

IMG_1219

Let me know what you have done!

Savitaulut

Voit käyttää tähän työhän askartelu savea, oikeaa, poltettavaa savea tai vaikka fimoa.

Minä käytin huoneen lämmössä kuivuvaa askartelusavea. Halusin painaa saveen lehtiä, mutta voit painaa aivan minkä koristeen tahansa, tai tehdä kuvioita.

Kerää haluamasi materiaalit, leikkaa savi haluamasi kokoisiksi palasiksi ja kauli ne levyiksi. Voit leikata ne samankokoisiksi tai erikokoisiksi ja aivan mihin muotoon tahansa. Muista pitää hauskaa!

Aseta lehti, ruoti alaspäin, savitaululle ja paina kiinni varoen. Voit käyttää painamiseen esim. pulloa tai vaikka tuputtaa jollain esineellä, käytin liimapuikon päätä.

Irrota lehdet varoen. Jos haluat vielä muotoilla levyjä, nyt on sen aika. halusin reunojen kääntyvät ylös, joten kuivasin taulut kyniä tukena käyttäen. Ennen kuivumista tehdään tauluihin myös reiät, jos niitä halutaan. Annoin levyjen kuivata pari päivää. Tarkista paketista kuivumisaika.

Sitten alkaa hauskan pito! Maalaus. Käytin akryyli maaleja. Sekoitin väriin hieman vettä, jotta se oli helpompi levittää. Tähän ei ole mitään sääntöjä, maalaa juuri niin kuin haluat.

Halusin ripustaa savitauluni ryhmäksi, joten olin tehnyt reiät taulujen molempiin päihin. Liitin ne yhteen paperinarulla. Voit käyttää tähän mitä vaan materiaalia, rautalankaa, nahkanauhaa, juuttinarua tai vaikka renkaita. Pientä blingiä tuo taulun reunaan ripustettu helmi. Helmen sijaan voit ripustaa puuhelmiä, käpyjä, valokuvia, kuivakukkia jne.

Teoksen voi myös ripustaa monella tapaa. Itse laitoin ne roikkumaan simppelisti nauloista, mutta voisit ryhmitellä ne puukeppiin tai maalata ne molemmilta puolilta ja tehdä mobilen.

Savitauluja voi myös kivasti yhdistää makrametöihin!

IMG_1222

IMG_1221

IMG_1220

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s