Broileria kiireessä, Chicken in a hurry!

KIIRE!!!!!

Ei ole aikaa tehdä ruokaa. Ai ei vai??

On paljon todella kivoja ruokia, jotka teet nopeammin kuin hakisit valmista ruokaa. Sitä paitsi tiedät mitä lautasellasi on! Ja hei, ei ruuan teko tarvitse olla tylsää.

Ymmärrän, että heti töistä tullessa ei ole kiva tarttua kauhaan ja pannuun, eikä niin tarvitse tehdäkään. Valmistele edellisenä iltana, tee isoja annoksia ja pakasta, tee monta ruokalajia yhtenä iltana jne.

Ota lapset mukaan keittiöön.

Ja sitten: kun haet sen noutopitsan tai valmiin maksalaatikon, ÄLÄ TUNNE SYYLLISYYTTÄ!! Hae se, ja nauti! Vapaapäivä ruuanlaitosta. Sekin on hyväksi, mutta uskon että olet samaa mieltää kanssani, että se ei ole hyvä ihan joka päivä.

Entäs sitten sinä, joka tykkäät laittaa ruokaa, ihan joka päivä! Haluat viettää aikaa keittiössä ja oikeastaan ahdistut, jos et pääse hellan ääreen. Juuri tänään olisi tarkoitus viettää koko päivä pulkkamäessä lasten kanssa, mutta jos peuhaan lumessa, en ennätä kokata, ja tämä saa sinut sekaisin. Olisiko syytä harjoitella valmisruuan käyttöä? Näinkin päin tilanne voi olla! Tai, sinäkin voisit kokeilla vaikka tätä broiskureseptiä. Aikaa tarvitaan todella vähän, voi valmistella etukäteen, mutta pääset silti keittiöösi, jos et voi pysyä poissa.

Juuri nyt kun katson ulos, leijailee taivaalta isoja, pehmeitä lumihiutaleita. Lunta on tänä talvena riittänyt. Lämpötila on loistavat -6 ja aurinkokin pilkistää pikkuisen. Ehdottomasti paras sää ulkoilla. Tällaista kaunista, viikonlopun päivää ei kannata kokonaisuudessaan viettää sisällä. Siksi hemmottelen ensin itseäni kuumentamalla pannun ja nauttimalla ihanien, lempeiden mausteiden aromista. Samalla kun broileri kypsyy pannulla mausteiden kanssa, katan pöydän ja teen pari pikku askaretta. Käännän lämmön hellalta pois ja ulos vie askeleet!

Aurinko on melko lämmin kasvoilla ja maisemat ovat todella kauniit. Tästä ei saa tarpeekseen. Hengitän sisään uskomattoman raikasta talvi-ilmaa ja nautin. Kääntyisinkö tuosta, vai jatkaisinko hieman? Päätän jatkaa pienen matkan lisää. Posket on punaiset, keuhkot täynnä happea ja sielu levännyt.

Sisään tultuani käännän hellan takaisin päälle, humpsautan pannulle soijaa ja nuudelit. Semmoiset viisi minuuttia ja ruoka on valmista. Mausteet lämmittävät masua ja mieltä. Suussa on juhlat. Ulkoilun ja lämpimän ruuan jälkeen on ihanaa köllähtää kirjan kanssa. Tässä voi mennä tovi!

2019-01-29 14.46.33.jpg

Broilernuudelipata

 • Broilerin filee paloina
 • Pussi instant nuudeleita tai mitä tahansa nuudeleita
 • 1 sipuli paloina
 • 4 limetinlehteä
 • 3 dl vettä
 • 4 rkl soijaa
 • Mangocurrya, tavallinen curry käy hyvin
 • Tulista masalaa, osta valmis sekoitus esim. orientaali-kaupasta
 • Hieman suolaa, jos käytät suolatonta soijaa
 • Zatar sekoitus, saatavana orientaali-kaupasta. Jos sinulla ei ole tätä, käytä timjamia ja oreganoa ja hieman paahdettuja seesamin siemeniä.
 • Voita paistamiseen

Leikkaa broilerin filee paloiksi. Kuori ja pilko sipuli.

Kuumenna pannulla hieman voita. Lisää voihin kaikki mausteet ja anna tuoksujen vallata koko talo,  ja paista siinä broilerit kunnes ovat kauniin värisiä.

Lisää vettä ja anna kiehahtaa kunnolla, broiler kypsyy varmasti läpikotaisin. Jos et syö heti voit jättää ruuan tähän pisteeseen, vaikka yön yli. Ennen syömistä lisää mukaan tilkka soijaa ja nuudelit. Kun nuudelit ovat kypsiä on aika nauttia.

Jos haluat edullisesti lisätä ruuan määrää, tai muuten vaan tehdä siitä terveellisemmän, tai tilanteessa kun et muuten salaattia tai vihanneksia tarjoile, voit lisätä broilerin joukkoon aivan mitä vihanneksia tahansa. Porkkanaa, paprikaa, papuja, kaalia jne.

2018-09-19 18.35.30.jpg

Erottelija.png

I AM IN A HURRY!!!!!

There is no time to make food. Oh no is there ??

There are a lot of really nice dishes that you make faster than you would get ready food. Besides, you know what is on your plate! And hey, there’s no need for cooking to be boring.

I understand that it is not nice to grab a spoon and a pan right away after returning from work, and you don’t have to do it. Prepare the night before, make big portions and freeze, make many dishes one evening, etc.

Take the kids to the kitchen.

And then: when you get the readymade meal DO NOT FEEL QUILTY!! Get it, and enjoy it! Free day from cooking. That’s good too, but I think you agree that it’s not good every day.

What about you who like to cook, every day! You want to spend time in the kitchen and really get anxious if you don’t use your cooker. Just today you get to spend the whole day on a sledge with the children, but if I play in the snow, I will not cook, and this will make you mess. Would it be worth practicing to use ready-made food? This may be the case! Or, you could try this recipe. Very little time is needed, you can prepare in advance, but you can still get to your kitchen if you can’t stay away.

Right now, when I look out, there are big, soft snowflakes floating in the sky. Snow has been plenty this winter. The temperature is brilliant -6 C, and sunshine is there to warm us. Absolutely the best weather to go out. Such a beautiful, weekend day, is not worth spending inside. That’s why I treat myself first by heating the pan and enjoying the aroma of lovely, soft spices. While the chicken gets cooked in a pan with spices, I set the table and do a couple of little tasks around the house. I turn the heat of and out I!

The sun is pretty warm on the face and the scenery is really beautiful. Cannot get enough. I breathe in the incredibly fresh winter air and enjoy it. Would I turn home already, or would I continue a little? I decide to continue a bit further. Cheeks are red, lungs full of oxygen and my soul is rested.

When I come in, I turn the heat back on, add the soya sauce and noodles into the pan. Five minutes and the food is ready. The spices warm the tummy and the mind. There is a party in the mouth. After outdoor activities and warm food, it is wonderful to have a moment with a book. This might take a while!

2019-01-29 11.47.21

 • Chicken file in pieces
 • Instant noodles
 • 1 diced onion
 • 4 lime leaves
 • 3 dl water
 • 4 tbl soya sauce
 • Mangocurry or ordinary curry powder
 • Spicey masala mixture
 • Somes salt, if you use unsalted soya sauce
 • Zatar mixture
 • Butter

Cut your chicken into nice chunks. Peel and dice the onion.

Heat the butter on a pan and add all spices and let the aroma take over your kitchen.

Add the chicken and fry until golden.

Add the water and let simmer for a while, the chicken needs to cook well.

If you don’t eat the dish now, you can leave it at this stage overnight.

Either now or later, whenever you are ready to eat, add the soya sauce and the noodles. When the noodles are done the dish is done!

If you want to add the quantity of the dish or just make a bit healthier add veggies to it. Anything goes, carrots, bell peppers, beans, cabbage etc.

2019-01-29 14.46.33.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s