Kahvia kiitos! Coffee, please!

Kahvi. Pannukahvi. Erikoiskahvi. Aamukahvi.

Mitä ajatuksia kahvi sinussa herättää? Onko koko juoma pahaa! Et ikinä joisi, etkä sitä kaipaa. Vai onko niin että 10 kuppia päivässä menee, noin keskimäärin?

Entä keskitie?

Olisi kiva kuulla millaisia tapoja ja intohimoja/yökötyksiä kahvi sinussa herättää.

IMG_8898.jpg

Itse ”opin” juomaan kahvia vasta päälle nelikymppisenä. Toki olin harjoitellut aiemminkin, noin kuppi vuodessa vauhdilla. En vaan millään tottunut makuun, eikä minulla koskaan alkanut kahvihammasta kiristää. Pääsin aamulla sängystä ilman kahvia ja aina oli tarjolla teetä tai mehua. En tosiaan ollut mikään kummoinen teen juojakaan.

En osaa selittää mitä tapahtui ja miksi kahvi alkoi maistua. Nimenomaan erikoiskahvi vei minut mennessään. En edelleenkään ole suodatinkahvin ystävä. Kahvissa pitää olla pehmeyttä ja paljon maitoa, ja se vaahto! Makeuden kanssa petkutan itseäni ja käytän makeutusainetta. En usko, että se on kamalan vaarallista, kun en juuri missään muualla sitä käytä. Olen perso makealle ja siis myös makealle kahville, joten tuo pikkuinen, teollinen myrkkypilleri makeuttaa kahvini jatkossakin.

Aina ei tarvitse mennä kahvilaan nauttiakseen erikoiskahvista. Kotiin on saatavilla jos jonkinlaista vekotinta ja härveliä. Joilla voi helpostikin toteuttaa unelmiensa kahvikupillisen. Rajana on oikeastaan vain oma kukkaro ja se mitä kahvilta odottaa. Minulla on kotona espressokeitin, todella tavallinen ja edullinen malli. Lisäksi härveli, joka jauhaa pavut. Ei mitenkään pakollinen, mutta nautin suunnattomasti juuri jauhettujen papujen tuoksua. Ja kyllä siinä on vissi ero, kun pavut on juuri jauhettu, uskon minä.

Espressokoneen lisäksi meillä on laiskoja hetkiä varten kapselikone. Aina ei jaksa espressokoneella askarrella, kapselikone on heti valmis ja tulos on hyvää, ei mikään valtava makuelämys tai kahvielämys, mutta hyvää. Kapseleita on vaikka kuinka ja toki kahvia voi jatkojalostaa. Mainiota kaakaota voi myös tehdä kapselikoneella.

Joskus on hetkiä, kun haluaa hemmotella itseään tai vieraita. Silloin voi panostaa makuun, koristeluun ja kahvihetkeen hieman tavallista enemmän. Näiden kuvien kahvi- ja kaakaojuomat tein sukulaistytöille viime kesänä. Iloinen tunnelma aamupalalla oli taattu.

Näyttökuva 2019-02-08 kello 19.36.02.png

Kahvista saa myös ihania jälkiruokia. Kaikkein yksinkertaisimmillaan nautimme cappucinon baileysillä terästettynä. Nam! Lusikallinen jäätelöä kahvissa on myös todella hyvää. Aikaa ja vaivaa ei tarvitse nähdä, ja on helppoa tehdä vaikka jokaiselle oma annos, juuri niillä herkuilla kuin haluaa.

Entäs sitten ne kahvitottumukset? Kirjaapa muutamalla sanalla tähän blogin loppuun omat tapasi ja herkkukahvisi.

IMG_9150.jpg

Itse juon keskimäärin kolme kuppia päivässä. Aamukahvin juon vasta aamupalan jälkeen tai töihin saavuttuani. Kotipäivinä on meillä miehen kanssa kahvihetki noin kello 11. Iltapäivällä maistuu kuppi ja kolmas alkuillasta, tosin se usein jää pois.

Jos jossain voisin säästää niin se on kahvila. Jos mahdollista, piipahdan mielelläni kahvilassa ja juon baristan tekemää kahvia. Niissä on eroja! Eikä tietenkään kaikissa kahviloissa ole baristaa, mutta ei haittaa, kahvikoneet ovat nykyään niin hyviä, että niillä saa, ainakin minulle, riittävän hyvää kahvia. Arista on kiva bonus ja heidän työskentelyään on kiva seurata, kuten myös asialle omistautuneiden baarimikkojen.

Ei muuta kuin hyvää kahvihetkeä sinulle!

2017-10-28 09.56.05.jpg

Resepti kesän kahvi- ja kaakaojuomalle

Kahvi

 • Nonparelleja
 • Makuriirappia, tai tavallista siirappia tai vaahtera siirappia
 • Ice Cappucino tai muu kylmä kahvijuoma
 • Jääpaloja

Valmista jääcappucino. Kapselikone on tähän oiva. Voit käyttää tavallista cappucino kapselia, mutta käyttää kylmää vettä. Voit tehdä kahvin myös espressokoneella. Tee normaalisti annos espressoa, mutta lisää siihen kylmää maitoa kuuman sijaan. Kasta lasin reuna siirappiin ja sitten nonparelleihin. Kaada juoma lasiin, lisää vielä jääpaloja.

Voit myös käyttää valmista maitokahvia.

Lämmin kaakao

 • Kaakaojuomaa, instant jauheesta tai maidosta ja aidosta kaakaojauheesta keittäen
 • Vaahtokerkkeja
 • Vaahdotettua maitoa

Tee lämmin kaakao. Tähän sopii tietysti aivan mikä kaakaojuoma tahansa. Vaahdota päälle maitoa ja lisää vaahtokarkit. Koristelua voi toki jatkaa vaikka suklaakasitikkeella ja nonpareilleilla.

Erottelija.png

Coffee, please!

Coffee. Special coffee. Morning coffee.

What kinds of thoughts of coffee do you have? Never drink it, and you don’t need it. Or is a 10 cups a day portion, about average, good for you?

What about the middle ground?

It would be nice to hear what kind of habits and passions / nightmares you have in coffee.

I “learned” to drink coffee later in my age. Sure, I was practicing before, about a cup a year. But never got accustomed to the taste. I got out of bed in the morning without coffee and always had tea or juice available. I really wasn’t a tea drinker either.

I can’t explain what happened and why coffee got hold of me. It was the special coffee that made me start drinking it. I’m still not a friend of filter coffee. Coffee should be soft and have milk, and the foam! I cheat myself and use sweetener. I have a sweet tooth, and therefore also a sweet tooth for coffee. The little industrial poison pill will sweeten my coffee in the future too.

You don’t always have to go to a cafe to enjoy a special coffee. All kinds of machines are available for home use. The limit is actually just your wallet and what you expect from the coffee. I have an espresso machine at home, a really ordinary and inexpensive model. Plus a machine that grinds the beans. Not obligatory, but I enjoy the scent of freshly ground beans. And yes, there is a difference between the beans being just ground, I believe.

In addition to the espresso machine e have a capsule machine for lazy moments. Capsule machine is ready and the result is good, no a huge taste experience or coffee experience, but good. There are many types of capsules and, of course, coffee can be further processed. Excellent cocoa can also be made with a capsule machine.

Sometimes there are times when you want to treat yourself or your guests. Then you can invest more in taste, decoration a little more than usual. I made coffee and cocoa last summer to our lovely relatives. Young ladies visiting us from the UK. A happy atmosphere at breakfast was guaranteed.

Coffee also makes wonderful desserts. At its simplest, we enjoy cappucino with some baileys. Yummy! A spoonful of ice cream in coffee is also really good. There is no time and effort needed, and you can make own portion for everyone, just as wanted.

Now to the coffee habits? Write few words after this blog to tell me about your own customs and taste for coffee.

I drink on average three cups a day. Morning coffee only after breakfast or after arriving to work. On home days, we have a coffee moment at 11 am, in the afternoon I will love to have a cup and a third in the early evening. If I wanted to save on something it would be café visits.  If I have a chance, I’ll be happy to have a coffee in a café and drink a barista made latte. There are differences! And, of course, there is no barista in every café, but no harm, coffee machines are now so good and they mace excellent coffee. But is a nice bonus to follow a barista at work, as well as dedicated bartender.

Now, have yourself a great coffee moment!

2017-10-28 09.56.05.jpg

Recipe for coffee and cocoa drinks

Coffee

 • Sprinkles
 • Flavoured syrup or ordinary syrup or maple syrup
 • Ice cappuccino or any other cold coffee drink
 • Ice cubes

Prepare your ice cappucino. Use your capsule machine, espresso machine or shop bought cappuccino drink.

Dip the edge of the glass to the syrup ant then to the sprinkles. Pour the coffee into the glass and add ice cubes.

Warm cocoa

 • Cocoa drink, from instant powder, or make using cocoa powder and simmer it in milk.
 • Marshmallows
 • Foamed milk

Make a warm cocoa drink, any way you like, using any cocoa you prefer. Foam some milk on top of it and add the marshmallows. Keep decorating by adding chocolate sauce and sprinkles if you want.

IMG_9151.jpg

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s