Hedelmäsalaatti ja seinän maalausta, Fruit salad and wall painting

Scroll down to read in English!

Hedelmäsalaatti! Tavis ruoka, kyllä. Mutta samalla herkku, jonka tahdomme unohtaa, niinkuin käy monelle, hyvälle arkiruualle. Kaiken ihanan ja erikoisen ruuan keskellä ja valtavan valikoiman edessä, on joskus hankalaa muistaa tehdä myös niitä perinteisiä, aina hyviä ruokia. Vähän sama juttu sisustamisen kanssa. Totuttu ja turvallinen on hyvä, perinteet on kivoja, mutta mitäs jos vähän irrottelisi? Kuppiin tuttu ja hyvä hedelmäsalaatti, mutta seinään jotain erilaista ja ehkä vähän hullua.

IMG_0584.JPG
Eteisen seinä on ollut kauan punainen. Kaunis väri, mutta nyt aikansa meitä ilahduttanut. The entrance wall has been red for quite some time, and now is time for a change.

Hedelmäsalaatti on maailman helpoin ja niin terveellistä. Vaikeaa kuvitella, että joku  niin herkullinen ja kaunis ruoka oikeasti tekee sinulle hyvää. Niin vatsalle kuin sielulle. Kaunis ruoka on aina hyvä sielulle! Kaikki estetiikka on hyväksi. Missä kaikkialla näet kauniita asioita? Ulkona, luonnossa. Se on varmasti jatkuva kauneuden lähde missä sitten liikutkin. Töissä? No kyllä! Monet toimistot ovat nykyään mielenkiintoisia toimivuuden lisäksi. Vai oletko töissä rakennuksessa, laitoksessa, työmaalla tai sairaalassa, missä puitteet ei sinällään ole valtavan kauniit? Sielläkin on piilossa kauneutta. Kotona pitäisi olla kaikille kauneutta ja tunnelmaa, siisteyttä ja omanoloista.

Hedelmäsalaatti on myös siksi ihana, että voit tehdä sen juuri niistä hedelmistä mitä sinulla on kotona. Käytä tuoreita tai purkista. Aina ei voi olla valikoimaa tuoreita kotona, mutta pidä hedelmäpurkkeja kotona, jos salaattihimo yllättää. Purkkihedelmä ei ikinä korvaa tuoretta, mutta on loistava säilyvyytensä takia ja usein hinta on alhaisempi, jos Matti koputtelee kukkaroa.

Hymyssä suin hommiin. Varaa itsellesi hyvä veitsi ja alusta. Kuori kaikki hedelmät, jotka kuorimista kaipaa. Muista pesu! Siivoa hedelmät muutenkin, poista siemenet, kannat ja mahdollisesti huonoksi menneet kohdat. Eikä mikään estä lisäämästä salaattiin marjoja, vaikka tässä hedelmäsalaatista puhunkin. Tuoreita marjoja kesällä suoraan pensaasta tai näin talvella pakastemarjoja. Erivärisiä, kokoisia, tuoksuisia ja makuisia. Oikea iloittelu ruoka!

Älä turhaan lisää salaattiin sokeria tai mitään muutakaan ”turhaa”. Hedelmien ja marjojen maku on niin loistava, että sitä on aivan hassua peittää jollain lisätyllä. Ainoa minkä hedelmäsalaatin kanssa nauttisin on juhlahetkenä kermavaahto ja arkena pehmeä, maustamaton luonnonjogurtti. Ihanaa! Hunajaa kyllä saa olla, pikkuisen.

IMG_9987.jpg

Nappaan kupin käteeni. Viltti ympärille ja nauttimaan. Maut suorastaan hyppivät suussani ja tunnen vitamiinien matkustavan sisuksiini. Olen hyvin, hyvin tyytyväinen ja onnellinen värikkään herkkuni kanssa. Katselen samalla seiniä ja mietin miten voisin piristää itseäni ja miestäni tänä keväänä. Idea on oikeastaan valmis! Tarvikkeetkin on jo autotallissa. Kun vaan saan tämän ihanan salaatin syötyä, alan puuhaamaan uutta ilmettä eteiseen ja pyykkitilaan. Katso mitä sain aikaan!

unnamed-26
Uusi seinä on saanut vähän tehdasmaisen lookin. Onko työ jäänyt kesken, vai onko kiva, että on tämmöinen grouvi? The new wall has an industrial look. Nice, or does it look unfinnished?

Klikkaa kuvaa lukeaksesi huomiot ja nähdäksesi ne isompana.

Click on the picture to read the text and to see them bigger.

Pyykkitilasta ei valitettavasti ole ennen kuvaa. Nyt harmaa ovi oli vaaleanpaunainen, ja siinä oli maalattuja perhosia. Penkissä oli ollut sama päällinen…. en edes muista kuinka monta vuotta! Pyykki pussit olivat myös menneet, pesusta huolimatta, törkyiseen kuntoon ja päivittyivät nyt iloisen raidallisiin. Itse punomani pajukori on saanut hempeän värin pintaan ja siinä odottelee silitystä kaipaavat vaatteet. Pyykkikori on mummin peruja.

Erottelija.png

Fruit salad and wall painting

Fruit salad! Every day food, yes. But at the same time, a delicacy we forget, as is the case for many good dishes. In the midst of all the wonderful and extraordinary food and the huge variety, it is sometimes difficult to remember to make traditional, always good dishes. The same thing with decorating. Common and safe is good, traditions are nice, but what if you could go a bit nuts…? Tradition in a cup, good fruit salad, but something different on the wall and maybe a little crazy.

Fruit salad is the easiest and so healthy. It’s hard to imagine that something so delicious and beautiful will really do you good. Good on the belly and soul. Beautiful food is always good for the soul! All beautiful is good. Where do you see beauty? Outdoors. It is certainly a constant source of beauty wherever you move. At work? Well yes! Many offices today are interesting in addition to functionality. Or are you working in a building, facility, construction site or a hospital where the setting itself is not very beautiful? There is also beauty hidden there. At home you should have all the beauty and feeling, cleanliness and personality.

Fruit salad is wonderful because you can do it right from the fruit you have at home. Use fresh or tinned. You can’t always have a selection of fresh at home, but keep fruit cans available at home. Tinned fruit never replaces fresh, but it is great for its durability and often the price is lower.

Smile on your face start peeling! Reserve a good knife and a cutting board. Peel all the fruit that you need to peel. Remember to wash them! Clean up the fruit, remove the seeds, stems, and possibly bad spots. And nothing prevents adding some berries to the salad. Fresh berries in the summer, directly from the bush, or in the winter, frozen berries. Different in color, size, smell and taste. The joy of food!

Do not add sugar to the salad or anything else ”unnecessary”. The flavor of the fruit and berries is so brilliant that it is quite funny to cover it with something. On a festive day I might allow some whipped cream with the fruit. Unflavoured natural yoghurt is the best though. Some honey is always ok.

I take a cup in my hand. A blanket around me and enjoy the flavours. The tastes are just jumping in my mouth and I feel the vitamins traveling to my system. I am very, very pleased with the happy and colorful delicates. At the same time, I look at the walls and wonder how I could cheer myself and my husband this spring. The idea is really ready! Paints and stuff are already in the garage. When I get this lovely salad eaten, I will start to work in the entrance and the laundry room. Take a look what happened.

Unfortunatelly I don’t have a before picture of the laundry area. The now grey door used to be pink with butterflies on it. The bench has had the same cover like forever! Laundry bags had gone nasty, despite of washing them. Now they are happy striped. I have done the willow basket myself and now it got a pink cover. I keep clothes which wait for ironing in it. Laundry basket is a memory of my grandmother.

Scroll back up and have another look at the pictures!

2019-01-29-13.54.52-1.jpg

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s