Mineily, vielä vähän syksyn satoa ja mielikuvitusta, Minilife, a little bit of autumn harvesting and imagination

Scroll down to read in English.

Hartiat on aivan jumissa!! Jaa miksi? No siksi, kun olen jämähtänyt askartelupöydän ääreen mineilemään. Ihan hullua, mutta juuri nyt tuo harrastus on vienyt minut aivan kokonaan. Kesä on ollut niin kaunis, että ei ole malttanut sisällä näperrellä, mutta nyt muutama tuulinen ja sateinen päivä on saanut minut liimautumaan, kirjaimellisesti, askartelupöydän ääreen. Jos ei toisin tietäisi, niin voisi luulla kuumaliimapistoolin vähän livenneen.IMG_0175.jpgJos en askartele jotain uutta, kivaa miniä nukkekotiin, niin seikkailen netin ihmeellisessä maailmassa ihailemassa toisten uskomattomia töitä, etsimässä ideoita ja motivaatiota. Ideoiden loppumaton virta vilisee silmissä ja kädet ei puuhaa niin nopeasti, kuin haluaisin. Jotta en ajatuksiani unohda ja jotta hyvä idea ei karkaa, on minulla koneella ideapankki, jonne kerään kaiken kiinnostavan. Sieltä sitten ammentamaan, kun istahdan työtuoliini. Pinterest on ihana! Käy sivuillani siellä.

Näyttökuva 2018-09-17 kello 20.30.32.pngMineilyn rinnalla olen edelleen innostunut sadon keräämisestä ja säilönnästä. Tällä kertaa törmäsin kaupassa edullisiin, punaposkisiin tomaatteihin! Muutama pussillinen kulkeutui kotikeittiöön, ajatuksena tehdä tomaattikastiketta pakastimeen. Onpa sitten upeaa syksyn ja talven mittaan ottaa valmista tomaattikastiketta pakastimesta. Humauttaa se ruuan joukkoon ja nautiskella. Nopeuttaa kokkailua, tiedät mitä pannulla on ja MAKU!

IMG_0048.jpgNo, ehkä ensin hartiat kuntoon. Rakkaat ystäväni matto ja rulla, saanko esitellä! Hieman rauhallista venyttelyä matolla. Muutama kevyt joogaliike ja hengitystä. Ihanaa hengitystä. Hengityksen maailma on avautunut minulle, kun olen juuri osallistunut kansalaisopiston hengitystekniikkakurssille. Miten voikaan silmät avautua ja huomata, että kun hengittää oikein tuntuu aivan erilaiselta ja miten hengityksen avulla voi vaikuttaa moneen kropassa, mm. kipuihin.

Rullan päällä saan kuin itsestään mukavan hieronnan vähän sinne ja tänne. Kun sen päällä tasapainoilee, tulee vähän niin kuin vahingossa käytettyä lihaksia tukemaan kropan liikkeitä ja sehän on hyvä se.blogiin.jpgTomaattikastike on helppo ja nopea tehdä! Pikku palleroiset saivat kylkeensä viillon ja pääsivät kauneuskylpyyn kiehuvaan veteen. Kalttasin siis tomaatit. Kuoret ei ole kiva juttu kastikkeessa.

Halusin maustaa kastikkeen melko neutraalisti, sillä en voi tietää mihin ruokaan sitä haluan käyttää. Oman kasvimaan yrtit pääosassa. Minttua, timjamia ja sitruunaista yrttiä, jonka nimeä en millään muista. Huvittavaa, mutta tällainen olen. Ostin ihanalta tuoksuvan yrtin paikalliselta torilta, se tuoksuu voimakkaasti sitruunalta, vähän niin kuin sitruunamelissa, mutta ei ole sitä. Maku on myös voimakkaampi. No, sitä kuitenkin kastikkeeseen tulee. Mysteeriyrtti.IMG_0050.jpgSöpöiset kaltatut tomaatit, tuoksuvat yrtit ja pikkuinen ripaus suolaa pääsevät kulhoon, jossa leikkaan tomaatteja puoliksi. En siis muussaa niitä tai leikkaa pieniksi, vaan jätän isoiksi paloiksi. En myöskään keitä kastiketta, sillä maku ja vitamiinit säilyy näin paremmin. Kastike kypsyy ja paksunee kun sitä pataan tai pannuun laitan ruokaa tehdessäni. Tämän vuoksi tämä hommeli onkin niin kamalan helppo! Ei turhia hössötyksiä, kuori pois, yrtit joukkoon ja menoksi.IMG_0055.jpgTeen jokaisesta yrtistä oman kastikkeen, tämä myös helpottaa käyttöä. Minttukastike on namia lihapadassa, timjamikastiketta voisin kuvitella käyttäväni pastan kanssa ja tuo mystinen sitruunainen yritti, on takuulla namia kanaruuissa.IMG_0059.jpgNukkekotini käy pieneksi! Haaveilen jo uudesta projektista. Sillä välin päätin tehdä nykyiseen uuden kerroksen. Vähän jännitti, kun en ole tämmöistä hommaa ennen tehnyt, mutta hyvinhän tuo meni! Olohuoneen katto oli siis ennen korkea ja sen päälle rakensin uuden kerroksen ja sinne lastenhuoneen.2018-09-09 18.17.37.jpgHalusin kovasti kokeilla tuollaisen värikkään lattian tekoa. Maalasin muutaman askartelutikun neljällä eri värillä ja sommittelin ne sitten levyn päälle. Levyn olin mitannut sopivaksi katoksi olohuoneen päälle. Vimmattua liimaamista ja lattia oli valmis. Lattian asennus taloon oli haastavaa. En halunnut taloa purkaa, joten asensin pikkuiset rimat kannattelemaan uutta lattiaa. Aivan piskuiset naulat kiinnittivät rimat seinään. Huokasin, kun napautin lattian paikoilleen ja se sopi kuin nakutettu. Kerrankin oli mittaus onnistunut.2018-09-09 18.57.42.jpg2018-09-13 12.05.13.jpgHuoneesta tulisi kahden pikkutytön huone, eli vaaleanpunaista ja söpöä olisi luvassa! Samalla, kun lattiatikut, tai siis lattialankut, kuivuivat, aloin askarrella huonekaluja ja muuta tuiki tarpeellista mitä pikkuiset tytöt huoneessaan tarvitsevat. Perhossänky isommalle ja pikkuinen laitasänky pienemmälle. Kirjahylly! Äärimmäisen tärkeä näin lukevalle ihmiselle. Leluja, no tietysti! Värikyniä, pelejä ja ehkä vaippapakettikin tarvitaan.2018-09-13 12.10.06.jpg2018-09-14 12.20.33.jpg2018-09-17 12.01.29.jpg

Olohuone saa myös uudistua tämän remontin myötä. Sohvakalusto alkaa olla nuhruinen ja uudesta on asukkaat haaveilleet. Nojatuolit ovat jo valmiit ja odottavat uutta sohvaa pariksi. Nukkekotilaisetkin ovat kustannustietoisia ja tekevät hankinnat vähän kerrallaan :).2018-09-17 18.14.31.jpgKeittiö sai uudet penkit. Vanhat tuolit olivat aika huterat. Pikku tavaraa ilmestyy sinne tänne, aina kun saan idean mitä olisi kiva näpertää. Tosiasiassa tämä koti, niin kuin mikään koti, ei ole koskaan valmis. Ehkä uutta taloa ei tarvitakaan!2018-09-17 12.01.54.jpgHartiajumi alkaa helpottaa! Venytykset on lämmittäneet lihaksia. Mieli on iloinen kastikkeesta pakastimessa ja pikkuisista jutuista nukkekodissa. Hyvään mieleen en siis tarvitse ihmettä, tai ehkä tuo punaposkinen, kiiltävä tomaatti on ihme. Kyllä, sitä se on! En saa tarpeekseni tuosta värikylläisestä kuvasta ja tunnen valtavaa mielihyvää siitä, että nuo namipalat ovat nyt m inua odottamassa pakasteessa. Samanlaista mielihyvää tunnen, kun katselen nukketaloani. Huone huoneelta käyn läpi pikkuisia esineitä, joita sinne on kertynyt. Hauskasti ne tuntuvat minullekin uudelta aina kun niitä katsoo. Kaverit sanovat, että joka kerta kun pään kääntää pois ja takaisin, huomaa jotain uutta tai hoksaa jonkun esineen idean. Mielikuvitus on ihana asia!IMG_0049.jpgTomaattikastike

  • Kypsiä tomaatteja
  • Yrttejä, mitä vain haluat, esim. minttu, timjami, rosmariini, persilja, basilika, oregano jne.
  • Ripaus suolaa

Tee tomaattien pintaan pari viiltoa ja upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Näin kuori irtoaa kuin itsekseen. Nosta ne reikäkauhalla kylmään veteen, jotta ne eivät ala kypsyä.

Leikkaa tomaatit krouvisti palasiksi tai jätä vaikka kokonaisiksi, jos eivät ole kovin isoja. Leikkaa yrttejä hieman ja laita tomaattien sekaan, lisää hieman suolaa. Voit laittaa montaa yrttiä samaan, tai voit tehdä rasioita, joissa on vain yhtä yrttilajia.

Voit toki halutessasi maustaa kastiketta muutenkin, esim. pippurilla, itämaisilla mausteilla, chilillä, intialaisilla mausteilla jne. Itse päätin jättää maustamatta.

Erottelija.png

Minilife, a little bit of autumn harvesting and imagination

My shoulders are in pain! Why? Well, because I’m stuck at my drawing board crafting. I’m crazy, but right now that hobby has taken me completely. The summer has been so beautiful that I have not been inside much, but now a few windy and rainy days have kept me inside.

If I don’t build something new for my dollhouse, I spend time in the wonderful world of internet admiring the incredible work of others, looking for ideas and motivation. In order not to forget my thoughts and to lose a good idea, I have an idea bank on my computer.

Alongside the miniworld I am still enthusiastic about collecting and preserving the autumn harvest. This time I found in the store cheap tomatoes! A few bags came to my kitchen. Had an idea of ​​making tomato sauce in the freezer. It’s great for autumn and winter, to take a cup of tomato sauce from the freezer. Pour it in your food and enjoy.

Well, maybe should get my shoulders fit first. May I introduce : my dear friend’s carpet and roll! Some calm stretching on the carpet. A few light yoga movements and breathing. Wonderful breathing. Respiratory world has opened up to me when I just attended a course in breathing technique. On top of the roll I get a nice massage.

Tomato sauce is easy and quick to do! Cut the tomatoes a bit and put them in a boiling water. Take them out quickly, put in cold water and peel!

I wanted the sauce to taste fairly neutral. I used my own herbs. Mint, thyme and lemony herb, whose name I cannot remember. Amusing, but this is me. I bought a wonderfully fragrant herb from the local market, it smells strongly with lemon. The mystery of the herb.

Cute, peeled tomatoes, scented herbs and a tiny bit of salt into a bowl. Cut tomatoes roughly. I do not cook the sauce, because the taste and vitamins stay better. The sauce ripens and thickens when it is cooked on a pan. That’s why this project is so scary easy! No unnecessary moves, peel off, herbs in and that’s it.

I made a sauce for each herb, this also makes it easier to use. Mint sauce is yummy with meatballs, a thyme sauce I could imagine using with pasta and that mysterious lemon, should be yummy with chicken.

My dolls house is getting small! I’m dreaming of a new project. In the meantime, I decided to make a new floor to the current house. I was a little nervous since I have not done this before, but it did go nicely! So, the roof of the living room was high and on top of that I built a new floor and a nursery.

I wanted to try out a colorful floor. I painted a few craftspins in four different colors and then put them on a board. I had measured the board to fit on top of the living room. Did some glue-work and floor was ready. Installing the floor in the house was challenging. I did not want the house to be dismantled, so I installed little stacks to support the new floor. Small nails attached the rims to the wall. I was happy when I tapped the floor in place and it fit well. Once, the measurement was successful.

The room would become a bedroom for two little girls, pink and cute! Furniture and other necessities what little girls need in their room. Bookcase! Extremely important. Toys, of course! Color pencils, games and maybe a diaper package is required.

The living room needs something new with this renovation. The sofa set is looking sad. A new one is needed. The armchairs are already ready and waiting for the new sofa.

The kitchen got new benches. The old chairs were shabby. Little stuff appears here, and there every time I get an idea. In fact, this home, like any home, is never ready. Maybe no new house is needed!

Stiff shoulder begins to ease! Moving has warmed the muscles. The mind is happy with the sauce in the freezer and little stuff in the dollhouse. For a good feeling I do not need a miracle, or maybe red, shiny tomato is a miracle. Yes, it really is! I cannot get enough of that colorful picture of the tomatoes and I feel enormous pleasure that those sauces are now waiting in the freezer.

I feel the same kind of pleasure when I look at my dollhouse. Room after room I go through the little objects that have collected there. Funny, they feel new to me whenever they look at them. Friends say that every time you turn your head you notice something new. Imagination is a wonderful thing!

IMG_0049.jpg

Tomato Sauce

  • Tomatoes
  • Herbs, whatever you like, eg mint, thyme, rosemary, parsley, basil, oregano, etc.
  • A pinch of salt

Make a couple of cuts on the tomatoes and put them in boiling water. This way, the peel breaks off easily. Take them out to cold water so they do not ripen.

Cut the tomatoes into big pieces or leave whole if they are not too big. Cut the herbs slightly and put together with the tomatoes, add a little salt. You can put many herbs in one sauce, or you can make containers with only one herb.

Of course, you may want to season the sauce more, eg with pepper, oriental spices, chili, Indian spices, etc. I decided to leave it without seasoning.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s