Rautalankaa ja heijastimia! Iron wire and reflectors!

Scroll down to read in English!

Kesä ei vielä ole ohi, vaan sitä on juuri kivasti jäljellä! Pieni vihjaus syksystä on kuitenkin havaittavissa. Se on hyvä se, sanon minä, joka rakastan kuulaita syyspäiviä, tummia iltoja ja kaunista ruskaa. Ropiseva sade on nautinto ja tuudittaa kivasti päikkäreille. Tätä kirjoittaessa ropisee ja ukkostaa tosi möreästi. Sää syksyisin on juuri passeli lenkkeilyyn, ei kuuma eikä kylmä. Maisemat ovat parhaimmillaan. Näin kuuman kesän jälkeen maisemat alkavat toipua saatuaan pikkuisen vettä niskaan. Vihreys on palannut juuri ennen ruskan värejä.

IMG_0054.jpg

Kesän satoa on ihana korjata talteen. Kokeilla erilaisia reseptejä ja tehdä niitä vanhoja tuttuja, joiden reseptin on oppinut mummin keittiössä. Puutarhan haistelu on lumoavaa! Yrtit ja kukat tuoksuvat kilpaa ja pieni odotus vielä…. Porkkanat kypsyvät pian, tomaatteja saa poimia joka päivä. Ja kuivatut yrtit! Ne vasta tuoksuvat.

Näyttökuva 2018-08-12 kello 18.12.38.png

IMG_0059.jpgMuutamana päivänä on saatu sellainen sadekuuro, että edes minä en ole ulos uskaltautunut. Jotain puuhaa on pitänyt keksiä ajankuluksi. Heijastimet! Niitä tarvitaan taas pian. Loistavaa puuhailua, hauskuus ja hyöty samalla iskulla.

2017-11-10 11.56.44.jpg

2017-11-10 11.54.31.jpg

2017-11-10 11.56.06.jpg

Toisena innoittajana rautalanka! Se toimii aina. Rautalangan mahdollisuudet ovat loputtomat, enkä vaan saa tästä materiaalista tarpeekseni. Rautalankaa käytän, tietysti, sitojana monessa työssä, mutta myös pääaineena. Siinä on jotain kaunista, mikä on vaikeaa pukea sanoiksi. Rumankaunis? Kuulostaa hyvältä. Ruoste on ekstra bonus. Ruostetta pitää vähän odottaa. Kun jonkun tekeleen ripustaa ulos, on kiva aika ajoin käydä katsomassa joko ruoste kaunistaa pintaa.

img_9300.jpg

Ehkä menen ensin heijastimiiin. Heijastimia ei vain voi olla liikaa. Autoilijana tiedän tämän. Pimeinä iltoina kun ajelee arvostaa todella kävelijää, joka on varustautunut kunnon heijastimilla. Älkääkä unohtako lasten vaunuja, lapsia yleensä tai lemmikkejä! Valmis heijastin, tai heijastinnauha, on loistava valinta, mutta jos pitää puuhailusta, niin kuin minä, niin heijastimien teko on kivaa ja helppoa. Käytän tässä heijastinnauhaa, jota saa mistä tahansa kangaskaupasta ja helmiä, joita minulla on aikamoiset varastot kotona, sillä teen paljon koruja. Näitä heijastimia varten tarvitset leveää heijastinnauhaa, koruvaijeria, helmiä, lukkoja, iso silmäisen neulan ja sakset.

Näyttökuva 2018-08-12 kello 18.18.32.pngIhmettelen usein, miten paljon ulkovaatteita myydään ilman heijastinta. Joka ulkoiluvaatteesta pitäisi jo ostovaiheessa löytyä kunnon heijastinnauhaa. Kun ei löydy, niin muista itse huolehtia, että lisäät heijastimia vähän joka paikkaan. Rusetti on kaunis muoto, ja sillä lähden liikenteeseen, kirjaimellisesti! Leveä heijastinnauha ruttuun koruvaijerin avulla ja loppu vaijerinpää ujutetaan helmien läpi. Vaijerin päähän laitan vielä, ennen sulkijaa, lukon, jolla heijastimen saa kiinni ihan mihin tahansa. Pipoon, laukkuun, reppuun tai takkiin. Helmien sävyillä voi leikkiä ja tehdä oman heijastimen joka asuun sopivaksi.

Mittaa siis sinulle sopivan pituisen vaijerinpala. Ujuta vaijeri neulaan ja vie heijastinnauhan läpi. Lisää loppuvaijeriin helmiä ja lukko. Kiinnitä lukko vaijeriin puristushelmellä. Se on pikkuinen helmirengas, jonka voi kiristää vaijerin ympärille pihdeillä.

Jos sinulla ei ole koruvaijeria ja puristushelmiä, niin ei hätää! Voit toki pujottaa heijastinnauhan läpi tavallista lankaa tai ohutta narua. Koristeeksi helmiä, jos löytyy ja vaikka pikku rusetteja koristenauhasta. Hakaneula käy kiinnityksestä aivan mainiosti. Katsele ompelurasiaasi, kaappiasi ja kotia ”sillä silmällä”. Yllättävästä paikasta saattaa löytyä askarteluun sopivaa materiaalia.

Näyttökuva 2018-08-12 kello 18.22.14.png

No entäs sitten se rautalanka? Halusin tehdä lintuparven erilaisista linnuista. Paukkasin nettiin etsimään kuvia linnuista ja printtasin ne haluamani kokoisina. Ääriviivojen mukaan rautalanka olisi helppo taivutella linnun muotoon.

IMG_9298.jpgTodella helppo askartelu, et tarvitse muuta kuin rautalankaa, pihdit ja leikkurit ja tietysti nuo linnun kuvat. Rautalankaa saa rautakaupasta ja askarteluliikkeistä. Voit myös käyttää värillistä rautalankaa. Sitten vaan vääntöä! Valitse ohut rautalanka niin ei kädet ja sormet väsy. Ylimääräinen pyöräytys rautalankaa muodon ympärille toi mielestäni lintuihin ultotteisuutta ja enemmän näköä.

IMG_9299.jpgIMG_9304.jpgViimeiseksi tein vielä orren, johon kiinnitin linnut. Linnut voisi laittaa kivasti ikkunalle, ulos seinän viereen tai takanreunukselle, niin kuin minä päätin tehdä. Voi olla, että jossain vaiheessa parvi siirtyy ulos, mutta ilahduttavat minua nyt ensin sisätiloissa.

IMG_9391.jpgIMG_9392.jpg

IMG_9393.jpg

Hurja ukkonen jatkaa seikkailuaan juuri tällä alueella. Valtava mörähdys pelästytti minut juuri ja sähköt menivät hetkeksi. Lisää siis sisäpuuhailua!

Erottelija.png

Iron wire and reflectors!

The summer is not over yet! However, a small hint of autumn is noticeable. It’s a good thing, I say. I love brisk autumn days, dark nights and beautiful autumn colours. While writing this it is raining and thunders loudly. The weather in autumn is just a pecfect for jogging, not hot nor cold. Landscapes are at its best. After such a hot summer, the landscapes begin to recover. Green has returned just before the autumn colors.

It is wonderful to harvest your garden. Try different recipes and make old familiar ones. Gardening is enchanting! Herbs and flowers smell lovely and a little wait yet …. Carrots are ready soon, tomatoes are picked up every day. And dried herbs!

A few days ago we had a rain shower that even I stayed inside. Something had to be invented for spending the time. Reflectors! They are needed again soon. Great fun, fun and benefits in one package.

Another inspiration came from iron wire! It always works. I do not get enough of this material. I use wires, of course, as a binder, but also as a main material. There is something beautiful about the wire that is difficult to put into words. Ugly- Beautiful? Sounds good. Rust is an extra bonus.

Maybe I’ll start with the reflectors. You cannot have too many reflectors. I know this as a car driver. Do not forget children’s wagons, children in general or pets! I use reflective ribbon that one can get from any fabric shop and pearls. For these reflectors, you will need a wide reflector ribbon, some jewelry cord, pearls, locks, a big eyed needle and scissors.

I often wonder how many outdoor clothing are sold without a reflector. Any outdoor clothing should have a good reflection ribbon at the moment of purchase. Remember to make sure you add a few reflectors on your clothes. Use them also in bags and backpacks. You can play with the colors of the beads and make your own reflector that suits your clothes.

Measure a piece of wire that is suitable for you. Push the wire to the needle and pass through the reflecting tape. Tighten to make the shape. Add to the wire beads and a lock. Secure the lock to the wire with a press bead. It’s a little bead that can be tightened around the wire with pliers.

If you do not have jewelry wire and  beads, do not worry! Of course, you can use any thread. Look at your sewing kit, cabinets, and home with a certain eye. Surprisingly, there may be materials suitable for crafting just anywhere.

Then to the wire work! I wanted to make birds. I looked for pictures of birds on line and printed them. Wire would be easy to bend according to the outlines.

This is an easy craft. You just need iron wire, pliers and cutters, and of course the bird pictures. Iron wire can be found in hardware stores and craft stores. You can also use colored wire. Choose a thin wire so that hands and fingers don’t get tired. The extra rotation of the wire around the shape gave a better look, I think.

Finally, I did a roost where I attached the birds. The birds could be put on a window, outside next to a wall or on a mantel piece, as I decided to do. It may be that at some point the flock will go out, but now I’m enjoying it indoors.

Crazy thunder continues to adventure arround this area. Thunderous sound just frightened me, and the electricity went off for a while. So, more indoor activities are needed!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s